maanantai 13. elokuuta 2007

Eka vaihto

Hyvin alkaa tämä minun blogaaminen. Heti ensimmäisestä kerrasta lähtien ylittyy suunniteltu päivitysväli. Syyhän ei tietenkään ole minun saamattomuuteni vaan syypää on ehdottomasti ylläpito, joka sensuroi ja randomoi upload-päivät pitkälle tulevaisuuteen. Niinpä niin.

Loppu lähestyy. Töitä on enää tämä viikko jäljellä ja sitten vuorossa on työntäytteinen loma, jonka aikana pitää hoitaa loputkin Suomen päässä roikkuvat asiat. Jonkinlaista pakkauslistaakin pitäisi varmaan tehdä. Itseni tuntien yritän kuitenkin hallita syntynyttä kaaosta pelkän muistin avulla, jonka seurauksena puolet tarpeellisesta tavarasta jää matkalle. Postkantoor voi sitten huolehtia, että mun hammasharja pääsee perille. Mielenkiintoinen detalji on, että Alankomaissa postista näyttäisi huolehtivan TNT, eikä valtion firma. Ulkoistus on päivänsana postinkuljetuksessakin, eipä siinä mitään kunhan tavara kulkee. Tuetaan sitten TNT-post:n liiketoimintaa ja lähetellään tavaroita perään. Tämän hetkinen työnantajakin käyttää TNT:n kuriiripalveluja, joten ei se voi olla huono firma =)

Tällä hetkellä eniten päänvaivaa aiheuttaa Vista-vitsaus. Kortexissa oli ongelmia saada uudenkarheata läppäriä verkkoon, kun taas Kotkassa se meni ihan heittämällä. Tietoliikenneguru Apo vihjaisi läppärin yhteysnopeuden pakottamisesta hitaammaksi, koska Kortexin kämpällä oleva purkki mopoilee ja läppärin verkkokortti ajaa formulaa. Dilemma olisi hyvä saada ratkottua ennen lähtöä, ettei vastaavassa tilanteessa olisi niin suurta tarvetta hyppiä seinille.

Olin taas kerran istumassa Amadeuksessa ( http://www.amadeus.net ) ja tutkin lentovaraustani. Aivan kuin minulla olisi suurikin pelko sen häviämisestä ja sitä paitsi mitä minä voisin tehdä jos ks. varaus sieltä katoaisi. Luulisin tai ainakin toivoisin, että Amadeuksen pojat pitävät huolta datansa varmistuksesta. Olisi erittäin ikävää, suorastaan raivostuttavaa, itse asiassa äärimmäisen v****maista, jos jokin häyrä ajaisi koko kannan sileäksi ja varmistukset hoidettaisiin nykytrendin mukaisesti etäpalveluna Cayman saarille rekisteröidystä yrityksestä. Kaikki sympatiat ylläpidolle tässäkin asiassa. Varaustani vahtiessa pisti silmään, että empä ole aiemmin uskaltautunut BAE Systems:n tuotteen kyytiin. Itse asiassa en tiedä kyseisestä lennokkivalmistajasta muuta kuin nimen. Eli ei muuta kuin surffaamaan http://www.baesystems.com/index.htm . Näyttää kyseinen pulju olevan aika pitkälti sotateollisuuden palveluksessa. Mihinkähän pommikoneen kyytiin sitä ollaan menossa, antavat vielä laskuvarjon mukaan ja Amsterdamin läheisyydessä potkivat takaluukusta pihalle ja huutavat perään että "tervetuloa toistekin". Ei nyt taas hyvältä näytä. Tutkitaanpa vähän lisää: Airliners.net:stä ( http://airliners.net ) löytyy ainakin kuvia samasta konetyypistä, jota Blue1:kin käyttää. Näyttivät olleen myös hyvämaineisten lentofirmojen väreissä (ainakin Air France ja Luftwaffe osuivat silmään) ja olivat vielä ihan siviilikoneen näköisiä, joten ei taida olla kovinkaan suurta tarvetta panikoida. Btw. Useless Trivia nro:****** Blue1 nimeää koneensa suomalaisten järvien mukaan (http://blue1.fi/blue/yritystietoa/laivue/lentokonetyypit/). Kaikkea sitä oppii kun tuijottelee lentsikoiden kuvia. Voisiko sitä aikaansa parempaan käyttää? No ei voi.

lopun lähestyessä
-tommi-

3 kommenttia:

H kirjoitti...

Loppu lähestyy, huuu.... Aika dramaattista ;)

H kirjoitti...

Piä toi.

H kirjoitti...

Laita jo kuva tänne!!