sunnuntai 14. lokakuuta 2007

radalle.nl

Kiitävi aa-i-ka, vierähtääävääät vuooodet... Nonii, elikkä tosta voidaan päätellä että aika täällä menee kuin iltamissa, vaikkei mitään spesiaalia olisikaan ohjelmassa. Havahduin tossa äskettäin, että oikeesti tästä vaihtokaudesta alkaa olla jo kolmannes takana, vaikka tuntuu että vastahan mä tulin. Kunnolla ei ole hommat ehtineet edes alkaa ennenkuin huomaa, että kohta ollaan kestossa jo voiton puolella. Täytyy kyllä myöntää, että muutaman kuukauden päässä odottava kotiinpaluu ei tunnu millään tavalla peikolta. Eikä tätäkään nyt pidä käsittää sillä tavalla, että en olisi täällä viihtynyt tms. mutta opintojen kannalta vaihtoon lähtö ei ole ehkä se hyödyllisin vaihtoehto. Edut sen sijaan tulevat ulkomaisista kavereista, uuteen kulttuuriin tutusmisesta ja muista lukemattomista kokemuksista. Nyt muutaman kuukauden kokemuksella voin jo täysin yhtyä tähän. Pisteiden valossa suoritukset nimittäin uhkaavat jäädä aika pieniksi täällä, mutta korvataan opintopistemenetykset sitten jollain muulla tavalla, esim reissaamalla ja tutkimalla maailmaa. Opiskella voi tehokkaammin Jyväskylässä, että sinänsä mun mielestä siitä on melko turhaa ottaa täällä ressiä.

Reissaamisesta puheenollen, Ranskan matka meni mukavasti niinkuin edellisestä postauksesta voi lukea ja suunnitteilla on jo seuraava(t) reissu(t). Elikkäs varmistuneena keikkana on Amsterdam kuunvaihteessa, kun porskat pölähtävät ilmojenhalki viettämään pitkää viikonloppua Damissa. Varailin kaksi hotellihuonetta Campanile Amsterdam Zuidoost:sta. Perästä sitten kuuluu millainen paikka se oli. Niin ja kaksi huonetta siksi, että Hanna tulee 29.10. tänne mun kanssa tonkimaan hollantilaista periferiaa ja paikkaamaan koti-ikävää. Voisin kuvitella, että pohojanMAALTA kotoisin olevana, Hanna voisi löytää täältä jotain kotoista... On nimittäin aakeeta ja laakeeta, eikä lehmistä, lampaista, hevosista ja toisinaan myös maaseudunhajusta ole puutetta. Jos sitten taas palaittaisiin sivuraiteilta asiaan, eli 29. päivä on maanantai ja porukat tulevat perjantaina, niin heilahdetaan sitten Damiin viettämään viikonloppua. Hanna lähtee seuraavana maanantaina takaisin Nancyyn ja porukat sitten iltakoneella kotia. Lisäksi hannan äippä koukkasi takavasemmalta ja on mukana tulossa Amsterdamiin samaan aikaan, elikkäs piti vielä varata yksi huone ks. hotlasta lisää. Hanna hoiti tämän Ranskasta käsin ja nyt on sitten lähes koko suku reissussa.

Amsterdamin keikan jälkeen suunnitteilla on reissu Tsekkiin. Mä jotenkin ihastuin siihen maahan jo Jyväskylässä Karelin kautta ja viime tammikuun Prahan keikka oli piste I:n päälle. Eli sinne on päästävä. Karelin kanssa jo viestiteltiin ja tällä kertaa tarkoitus olisi suunnata Prahan sijasta Brno:n, jossa Karel asustelee. Hän lupasi tarjota majoituksen, eli aika pienellä budjetilla pitäisi selvitä tästä reissusta. Skyeurope lentää Amsterdamista Prahaan 56€ meno-paluun ja Pariisi-Praha-Pariisi 88€, eli jos Hannan kanssa nähtäisiin Ryzune:lla ja sieltä jatkettaisiin vielä tuntemattomalla tavalla Brnoon. Todennäköisin vaihtis olisi varmana bussi... Kyselin täällä olevilta tsekeiltä ja kaikki suosittelivat bussia, koska se on halpaa ja nopeaa. Helpoin olisi tietty ottaa CSA:n lennot Brnoon asti, mutta samalla pitäisi kolminkertaistaa budjetti.

Toinen matka Ranskaankin on suunnitteilla. Vielä on arvoituksena ajankohta ja määränpää. Sitä voisi käydä Nancyssakin uudestaan, mutta myös Pariisiin olisi tarkoitus mennä. Hieman ollaan palloteltu tuon Pariisin keikan kanssa, että mennäänkö sinne ennen joulua vai jouluksi? Koska joulun vietto Suomessakin on vielä täysin mahdollista. Silloin voisi jo palautella hieman tätä maallista omaisuutta täältä kotia päin, niin ei sitten tarvisi matkustaa rahtikoneella kotiin tammikuussa.

Saksaankin pitäisi mennä käymään ja mahdollisesti Italiaan... Näistä nyt ei ole vieäl mitään suurempia suunnitelmia tehty... Eikä tietenkään pitäisi unohtaa tätä kotimaanmatkailua täällä päässä. ESN järkkää aika kivasti reissuja ympäri maata, joten pitää käyttää tätä hyväksi ja kierrellä Alankomaita.

-tommi-

ps. voi tänne kommentoidakin...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin se on, vaihdossa opiskellaan elämää ja kotona tutkintoa joten oikeella radalla! :)

kotijoukot kirjoitti...

Kovasti on sulla menemistä ja tulemista, onneksi ennätät meitä vastaan Amsterdamiin kun vaihteessa!
kotijoukot