lauantai 1. syyskuuta 2007

Grolsch eli Grroosh (sorautuskurkkuärrällä)

Se ois sitten ensimmäinen viikonloppu Puukenkämaassa. Torstaina oli ohjelmassa lounaspiknikki, joka hyvin hollantilaiseen tapaan tarkoittii kylmää lounasta. Eli juustoa ja leipää. Ei kyllä pysty käsittämään, miks nää ei tykkää syödä muuta kuin kylmiä lounaita, joka on poikkeuksetta leipää. On kuulemma hyvin vanhanaikaista syödä lämmintä lounasta ja ainoastaan raksamiehet syö lämmintä. =/ Itellä ainakin on mieletön nälkä jo lounasaikaan. Päivällinen on sitten lämmintä, mutta omalla kohdalla päivällinen on koostunut tähän mennessä lähinnä pizzasta... Hollandereilla on pitsaa kohtaan jonkinlainen obsessio, kun sitä tyrkytetään joka paikassa.

Torstain piknikin jälkeen ohjelmassa oli international dinner, joka koostui kerrankin jostain muusta kuin pitsasta. Italiaanoja ei kuitenkaan unohdettu, vaan he saivat osansa jälkkärin merkeissä. Alkukeitto oli kuulemma Espanjasta ja piti sisällään ainakin tomaattia ja salsaa... Ei se nyt pahaa ollut, mut ei mitenkään erikoistakaan. Mieleen tuli lähinnä knorrin pussikeitot =/ Pääruokana ranskalaista lihapataa, joka mahdollisesti tunnetaan Suomessa Burgundin patana. Mun mielestä se oli ihan hyvää, mutta ranskalaisten mielestä maku ei ollut kohdallaan. No kait ne tietää paremmin. =/ Ja joittei totuus pääsisi unohtumaan, niin oman pikantin lisämausteensa kansainväliseen ruokaan toi perihollantilainen sade. Suurin huolenaihe sateesta oli kuitenkin Grolschin laimentuminen. ;P Kun nyt päästiin tähän ruoka-aiheeseen, niin kerrotaan vielä eilisestä pastasotkusta, jota väännettiin kimpassa kahden puolalaisen ja yhden italialaisen kanssa. Davide, meidän kokkinelikon italialainen osapuoli, näytti selvästi millä intensiteetillä italiaiset suhtautuvat pastaansa. Se taisi kiehua puoli minuuttia liikaa ja siitä tuli hirveä meteli, että nyt tää on pilalla yms =) musta se oli ihan hyvää. Davide olisi halunnut laittaa punaviiniä kastiikkeseen, mutta kun sitä ei ollut saatavilla niin tyydyttiin Heinekeniin. Joo tosiaan bisseä pastakastikkeeseen, saattaa kuulostaa oudolta, mutta on kuulemma ihan normitavaraa makaroonimaassa. Ja tuli siitä oikeesti ihan hyvä lisämauste. =D Loppuilta meni pokeria pelatessa saman joukkueen voimin.

Tänään on kuulemma bileet täällä meidän talossa, eli Wittbreuksweg 399. Ks. huusholli on kuulemma kuuluisa bileistään... Ja mistähän syystä vaihtarit sijoitetaan tänne kampuksen perimmäiseen kulmaan... =/ Saa nähä millainen elämä täällä illalla on.

Fillariongelmatkaan eivät loppuneet siihen viime kerralla raportoituun, pyöräpuljukeikkaan. Nyt Superstylestäni alkoi vasen poljin renksuttaa, koska kiristys mutteri keskiöakselin päässä oli niin löysällä, että sitä pystyi kääntelemään sormin. Yritin kysellä kavereilta, että onko kellään mitään työkaluja mukana, no eipä ollut. Itellänikin on vain Leatherman megessä, eikä sillä nyt niin pitkälle pötkitä. Montakohon kertaa olen ehtinyt kirota sen jakoavaimen, jonka jätin Jyväskylään pitkän harkinnan jälkeen. Olisi ollut nääs käyttöä jo monta kertaa.

-tommi-

2 kommenttia:

H kirjoitti...

Mulle tulis ainaki nälkä ilman lämpimiä aterioita... Toi pastajuttu oli hauska :D mites bileet sujui, oliko siellä ihan hirvee älämölö päällä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siihen tottuu. Aussit ja brititkin (esim) syövät vain kerran päivässä lämpimän aterian. Mielenkiintoiseksi homma käy sitten kun ilmat viilenevät, ja kun kämpissä ei ole mitään lämmitystä. Sitten vedät vain sitä kylmää patonkia aamupalaksi ja lounaaksi - sit paleltaa aivan mielettömästi :D

Briteissä joutui joskus aikanaan, kuulemma, maksamaan yleellisyys veroa, jos oli kaksi tai kolmikerros ikkunat taloissa, niin kuin meillä Suomessa.

Toi fillari-juttu on kyllä hyvä. Ilmankos ne on niin hyviä pyöräilijöitä siellä Hollannissa ja ammattipyöräilijöiltä huollot onnistuu aivan tuosta noin, jos ne joutuu harjoittelemaan tuolla tavalla kuin aikaisemmin Tommin kuvailit. Ei kovin järkiperäiseltä hommalta vaikuta toi ketjusuojat ja "renkaiden kiinnitykset". Rahat pois turisteilta -meininkiä.

Mikko